Producătorul de preparate tradiționale din carne și abatorizare ROGER&BUNGHEZ, care deține și brandurile “La 2 Frați” și „Ferma Gutinaș”, spune că, odată cu apariția noului coronavirus, cererea a crescut ușor, dar pe viitor este pregătit să crească capacitatea de producție, dacă piața o va cere.

“Am simțit o ușoară creștere odată cu apariția COVID-19, însă suntem pregătiți să producem mai mult, dacă această tendință va continua”, a declarat Alin Bunghez, unul dintre administratorii grupului de firme ROGER&BUNGHEZ.

Avantajul lanțului de măcelării ROGER&BUNGHEZ este că acestea sunt aprovizionate din abatorul propriu, situat în comuna Cașin.

De altfel, abatorul ROGER&BUNGHEZ este unul dintre puținele abatoare din județ acreditate de către Direcția  Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău.

Foarte important, DSVSA precizează că “datele științifice existente la acest moment precum și experiența anterioară” arată că noul coronavirus nu se transmite prin intermediul alimentelor: “acest virus are nevoie de o gazdă pentru a creşte şi nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul acestora.”

“Personalul nostru respectă cu strictețe bunele practici de igienă personală și a fost informat cu privire la situația COVID-19”, a mai precizat Alin Bunghez.

Măcelăriile tradiționale ROGER&BUNGHEZ și “La 2 Frați” sunt aprovizionate suficient, în ciuda asaltului de cumpărători din această perioadă, iar administratorii societății dau asigurări că pe lanțul de distribuție nu vor apărea probleme chiar dacă vor continua cumpărăturile excesive.