Lucrătorii din cadrul SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) – societatea de gospodărire a orașului – au ieșit și astăzi pe străzi pentru a le spăla cu soluții dezinfectante, iar operațiunea va continua și zilele următoare fiind luate la rând toate cartierele.

“Consider extrem de important să acţionăm pentru sănătatea comunităţii pe toate planurile: de la dezinfectarea pieţelor, instituţiilor publice şi punctelor de asistenţă şi prim-ajutor, la spălarea străzilor cu apă de la reţea, tratată cu soluţii avizate, pe bază de clor activ şi biocid. Curăţenia este esenţială, iar noi acţionăm constant, inclusiv prin dezinfectarea arterelor de circulaţie și a celor pietonale”, a precizat un reprezentant al DPP.

Dată fiind evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte virusul COVID-19, Primăria Onești a impus un program intensiv de igienizare a domeniului public, astfel încât toate spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentru cetăţenii orașului.

Contează însă enorm ca și cetățenii să fie responsabili şi să respecte indicaţiile specialiştilor, pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire cu noul coronavirus.