La data de 14 august a.c., poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Agăş, care transporta, cu o autoutilitară, material lemnos, esenţă fag.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că pentru cei 2,5 mc material lemnos, lemn de foc, nu existau documente de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a tânărului, conform Legii 171/ 2010, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialul lemnos în cauză şi predarea la Ocolul Silvic Comăneşti.

……….

La aceeaşi dată, poliţişti din cadrul Poliţiei Moineşti au depistat în trafic un bărbat din judeţul Harghita care transporta, cu o autoutilitară, material lemnos, respectiv cherestea.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că pentru cei 1,5 mc material lemnos, lemn de foc, nu existau documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform Legii 171/ 2010, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialul lemnos în cauză şi predarea la Ocolul Silvic Ghimeţ Făget.

………..

Totodată, a fost depistat în trafic, un bărbat de 47 de ani, din comuna Ghimeş Făget care transporta cu o autoutilitară 2,51 m.c. material lemnos, esenţă răşinoase, fără documente legale.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialul lemnos în valoare de 625 de lei şi predarea la Ocolul Silvic Ghimeţ Făget. (sursa: IPJ Bacău)