Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară aferentă lunii ianuarie, proiectul de hotărâre privind transferul a două porțiuni de drum din administrarea DPP Onești în administrarea Consiliului Local Onești.

Este vorba despre sectoarele de drum de la ieșirea din Onești spre Bacău, respectiv spre Brașov, care se prezintă într-o stare avansată de degradare și necesită a fi reabilitate.

Primarul Nicolae Gnatiuc a explicat că este nevoie să se facă acest transfer chiar dacă nu a fost încă aprobat bugetul consolidate al municipiului Onești, pe anul 2019.

Până se aprobă bugetul consolidat, ne dorim să demarăm achizițiile publice. Dacă vom avea toată documentația pregătită din timp, undeva în vară ar putea începe lucrările. În caz contrar ne lungim cu termenele până spre iarna viitoare când nu se va putea face nimic din cauza vremii și s-ar întârzia prea mult”, a spus edilul-șef al Oneștiului.

În expunerea de motive se arată că “au fost efectuate verificări în teren și s-au constatat următoarele: Drumul Național 11 – sectorul de drum Calea Brașovului (de la km 126+762 la km 124+286 ) face legătura între Municipiul Onești și regiunea Transilvania, iar Drumul Național 11 –  sectorul de drum Calea Bacăului (de la km 133+729 la km 129+916) face legătura între Municipiul Onești și Municipiul Bacău. Traficul este intens pe aceste tronsoane de drum, acestea fiind tranzitate atât de autoturisme cât și de mașini de mare tonaj. Partea carosabilă prezintă defecțiuni specific sistemelor rutiere semirigide: văluriri și refulări, suprafețe cu ciupituri, suprafețe încrețite, faianțări, fisuri și crăpături. În vederea finanțării și executării acestor lucrări de asfaltare, este necesar ca cele două străzi să fie în administrarea Consiliului Local Onești.”