Bărbatul de 81 de ani care a murit, în cursul nopții de joi spre vineri, la Spitalul Municipal Onești, la Terapie Intensivă, este prima victimă produsă de noul coronavirus în rândul oneștenilor, de la declanșarea pandemiei. 

Bărbatul a fost internat la spitalul din Onești pe data de 17 aprilie, pentru pneumonie. În aceeași zi i-au fost recoltate probe pentru testul COVID-19, fiind confirmat pozitiv pe 19 aprilie.

Cum starea sa de sănătate s-a agravat la scurt timp după internare, acesta a fost transferat la secția Terapie Intensivă, fiind intubat.

În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul s-a stins din viață în noaptea de joi, 23 aprilie, spre vineri, 24 aprilie.

Acesta suferea de mai multe afecțiuni: boală cardiovasculară cronică, HTA, boală hepatică cronică, demență.

Cel de-al doilea pacient de la spitalul din Onești decedat ieri – o femeie în vârstă de 58 de ani, care a venit de la Spitalul Județean de Urgență Bacău în stare gravă pe 23 aprilie, fiind internată direct la ATI, intubată – provine din Moinești. De altfel, cele mai multe persoane dintre cele 15 decedate din cauza COVID-19 în județul Bacău până astăzi, sunt din zona Moineștiului.

La spitalul din Onești sunt internate astăzi un număr de 40 de persoane confirmate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv care au fost internate în unitatea noastră de la declanșarea pandemiei, 7 au fost declarate vindecate și externate”, ne-a declarat managerul Spitalului Onești, Gelu Nicolcea. (foto: imagine ilustrativă)