Primul mare scandal în Onești de la începerea școlii generat de traficul aglomerat din zona unităților de învățământ s-a petrecut în această dimineață (n.r. – vineri, 14 septembrie), protagoniști fiind un șofer nervos din cale afară și o mămică ce abia își lăsase copilul la grupa pregătitoare. Mulți alți șoferi, care erau blocați în trafic, au asistat fără voie la întreaga scenă, care a durat aproape 10 minute.

Incidentul s-a petrecut pe strada Cașinului, la primele ore ale dimineții, când traficul devine de-a dreptul infernal mai ales în zonele orașului unde funcționează grădinițe sau școli primare.

Din relatările unuia dintre zecile de șoferi care au rămas blocați în trafic, după tot potopul de insulte pe care i l-a adresat femeii ce își lăsase copilul la clasa pregătitoare, șoferul iritat peste măsură probabil că nu ar fi eliberat strada dacă nu ar fi intervenit mai mulți bărbați, și ei șoferi, hotărâți să-i ia mașina pe sus recalcitrantului.

“Un personaj de un <civism> ieșit din comun a găsit de cuviință să se răzbune pe o mămică care tocmai își lăsase copilul la grupa pregătitoare, blocând, în această dimineață, strada Cașinului! După aproximativ 10 minute, timp în care coada a strâns zeci de mașini – până aproape de Școala Nr. 1 – și după ce și-a folosit toate cuvintele avute în vocabularul demn de un copil de clasa I (n.r. – șoferul nervos), un grup de persoane a hotărât să-i împingă mașina din drum. Auzind asta, cocalarul a catadicsit să se suie la volan proliferând aceleași cuvinte primitive la adresa femeii și a bietului copil, a întregului oraș și a întregii națiuni! Fără măcar să-i treacă prin cap că noi cei care așteptăm de 10 minute nu aveam nicio vină că el nu a vrut, când era mic, să se ducă la școală, a relatat incidentul.

Astăzi este abia a cincea zi de la începerea școlii, iar astfel de situații vor mai apărea în mod sigur, cât timp infrastructura rutieră a Oneștiului (ca peste tot în țară, de altfel) face tot mai greu față numărului foarte mare de mașini aflate în circulație.