În România, a fost mai cald azi decât în nordul Africii. Canicula a făcut şi victime. Un bărbat a căzut secerat pe o plajă de la un ştrand din Iaşi, după ce a stat prea multe ore la soare, relatează observatornews.ro.

Un bărbat de 67 de ani stătea la plajă, la Nicolina, moment în care i s-a făcut rău. Aparent, el avea probleme cardiace, iar expunerea la soare a dus la moartea lui. A fost resuscitat de medici timp de zeci de minute, dar în zadar.

Ambulanţa a fost chemată de urgenţă și la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, după ce unei femei de 59 de ani i s-a făcut rău înăuntru. Nu mâncase nimic şi după un drum prin toropeala de afară, a leşinat când a intrat în biserică.

Tensiunea femeii scăzuse dramatic, aşa că medicii i-au pus o mască de oxigen şi perfuzii chiar acolo, în catedrală, ca să o poată transporta apoi la spital.

În București, temperatura a atins astăzi 40 de grade la umbră. A fost mai cald ca-n nordul Africii. La Cairo de exemplu au fost cu trei grade mai puţin decât la Bucureşti.

Valul de aer cald se menţine şi mâine, dar cu maxime de până la 37 de grade. De seara încep furtunile. Căldura din ultima vreme afectează tată planeta. Oceanele au atins cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată, peste 20 grade celsius. Efectele se vor vedea în topirea gheţarilor, în creşterea nivelului mării şi în distrugerea ecosistemului marin. (foto: captură video)