Revista franceză Auto Plus a publicat în ultimul număr, chiar pe copertă, imagini cu noul Duster, care urmează a fi prezentat publicului larg în septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Noul Duster are farurile și modelul grilajului inspirate de la Dacia Sandero Stepway, iar bara de protecție a fost și ea redesenată.

În principal, noua generație Duster nu propune însă foarte multe modificări, cert este că modificările aduse sunt mai puține decâtse așteptau fanii.

Pentru a putea asigura în continuare costuri reduse și un profit corespunzător prețurilor mici ale Duster pe toate piețele, platforma noului model va fi aceeași cu cea actuală.

Se vorbește că noul Duster va fi mai lung cu 10 centimetri (4,4 metri în loc de 4,3 metri), iar ca motorizare ar urma să găsim noul motor de 1,2TCe, pe benzină, în vreme ce clasicul diesel de 1,5 litri și 110 cai putere ar urma să fie înlocuit cu un motor de 1,6 litri.

Deși inițial se vorbise de un Grand Duster, din informațiile existente nu va exista un Duster cu 7 locuri (un al treilea rând de scaune), cel puțin la această generație.

În ceea ce privește prețul de pornire, acesta ar putea să ajungă pentru piața din România în jurul valorii de 11.900 de euro.