La nici două luni de când a fost inaugurată oficial, fabrica de volane Autoliv de la Onești se află într-o căutare continuă de personal, dorind să ajungă la 300 de angajați până la sfârșitul anului.

Fabrica Autoliv de la Onești a plecat la drum, la începutul lunii martie, cu un număr de 96 de angajați, și chiar dacă astăzi a trecut de suta de angajați, se pare că s-au înregistrat și primele “dezertări”, acestea provenind din rândul oamenilor “vechi”.

Nu este vorba despre foarte multe abandonuri – sursele UNU PE TROTUȘ vorbesc de 5-7 oameni – care ar fi renunțat fiind nemulțumiți de veniturile realizate în această perioadă scurtă de când s-a începutul lucrul la Onești.

Cât timp s-au aflat la specializare la Sf. Gheorghe, aceștia au încasat în plus față de salariul asupra căruia conveniseră și diurna de 40 de lei/zi, pe care o puneau deoparte. La 20 de zile lucrătoare, rezulta un câștig de 800 de lei numai din diurnă, plus salariul și bonurile de masă. După ce s-a deschis punctul de lucru de la Onești, diurna a dispărut, prin urmare și venitul a scăzut la nivelul actual – care nu depășește, pentru un lucrător obișnuit, 1.400 de lei cu tot cu bonuri de masă.

Fluctuația de personal este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă angajatorii. Tocmai din acest motiv, au fost concepute tot felul de strategii pentru retenția angajaților și reducerea fluctuației de personal. Potrivit Right Management (companie de consultanță în managementul carierei și al talentelor), costul pentru a înlocui un angajat este aproape de trei ori salariul acestuia, incluzând procesul de recrutare, productivitatea și oportunitățile pierdute.

În altă ordine de idei, cei peste 100 de angajați ai Autoliv Onești au primit câte 200 de lei primă de Paște.