Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, face o trecere în revistă a investițiilor realizate în orașul pe care îl păstorește în timpul mandatului său.

Redăm mai jos, integral, textul postat pe Facebook de primarul Gnatiuc:

“Cu doi ani în urmă, oneștenii mi-au acordat votul de încredere, cu speranța unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor. La doi ani de mandat, doresc să vă prezint promisiunile materializate în mare parte, proiectele finalizate deja sau în curs de finalizare. Vă mulțumesc și vă asigur că, în continuare, voi depune aceleași eforturi susținute pentru rezolvarea problemelor cu care orașul nostru se confruntă!

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ
✓ Am semnat CONTRACT DE FINANŢARE pentru realizarea obiectivului de investiţii “Reabilitare pod pe DN 11, la km 129+831, peste râul Trotuş, la Oneşti, jud. Bacău”;
✓ modernizare străzi în cartierele Slobozia şi Belci, municipiul Oneşti, judeţul Bacău” obiectivul : “ Etapa -I- străzi în cartierul Belci ”; 
✓ Asfaltarea mai multor străzi, prima dintre acestea fiind Ion Creangă, pe listă mai regăsindu-se străzile Mihai Bravu, Tineretului, Eternităţii, Siliștei, Talpău şi Aleea ZOO.

INVESTIȚII ÎN EDUCAȚIE
✓ Reabilitare Grădinița cu program prelungit nr 14, Municipiul Onești – PNDL II
✓ Reabilitare Grădiniţa cu program prelungit nr.12 – PNDL II
✓ Realizarea și aprobarea documentatiei tehnico-economice a proiectelor pentru investițiile: Reabilitarea școlilor “Ghiță Mocanu” și “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” precum și pentru creșterea eficienței energetice a Grădiniței “Magnolia”.

LOCUINȚE PENTRU TINERI
Anul acesta au început lucrările unui nou „ANSAMBLU DE LOCUINŢE ANL 60 APARTAMENTE „, format din două tronsoane cu regim de înălţime S+P+4E, care însumează 20 de apartamente cu 1 cameră şi 40 de apartamente cu 2 camere, în total 60 de unităţi locative.

INFRASTRUCTURA DE APĂ POTABILĂ ȘI APĂ UZATĂ
Pe 30 mai 2017 a avut loc atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de către Municipiului Onești către S.C. RAJA S.A, rezolvându-se astfel cea mai mare problemă a oneștenilor, apa potabilă. Prin documentele semnate, S.C. RAJA S.A. şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apă – Canal Constanţa” s-au angajat să elimine pierderile, să reabiliteze şi să modernizeze serviciul de alimentare cu apă şi canalizare din Oneşti, asigurând locuitorilor o apă de calitate în flux continuu.

INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE
✓ Lucrări de reabilitare a secțiilor Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie ale Spitalul Municipal ” Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești. Aceste secţii au acum o capacitate de 135 de paturi, fiind deservite de un număr de 50 de cadre medicale, medici şi asistenţi.
✓ Modernizare și dotare Compartiment de Primiri Urgențe
✓ Sprijin acordat conducerii spitalului municipal în vederea semnării Contractui de finanțare aferent proiectului “Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca” Oneşti – Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical
✓ Întocmire documentație tehnico-economică pentru obiectivul investițional „Reparaţii capitale, modernizare şi eficientizare energetică – SPITAL MUNICIPAL Sf. Ierarh Dr. Luca ONEŞTI”

MODERNIZARE LOCURI DE JOACĂ ȘI ACHIZIȚIONARE ȘI MONTARE APARATE FITNESS
Amenajarea mai multor locuri de petrecere a timpului liber prin achiziţionarea unor echipamente destinate amenajării de spaţii de joacă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani, care să asigure condiţiile necesare petrecerii timpului liber în natură şi în condiţii de maximă siguranţă, conform reglementărilor şi legislaţiei în vigoare.

LUCRĂRI DE ECOLOGIZARE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI
✓ Lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi pentru protecţia cursurilor de apă din intravilanul localităţii, în cadrul proiectelor “LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” și “LUNA CURĂȚENIEI”

MEDIUL DE AFACERI, RELATII EXTERNE, PARTENERIATE ȘI ACORDURI
✓ MAI 2018 – Vizita oficială a delegaţiei oraşului Suqian, provincia Jiangsu, China și semnarea, împreună cu Viceprimarul oraşului Suqian, dl Shen Haibin, a unui Memorandum şi a unui acord de înfrăţire între oraşele noastre, această colaborare vizând următoarele domenii: sănătate, asistență socială, științe medicale, economie, turism, educație, cultură și sport.
✓ MARTIE 2017 – inaugurarea primei fabrici AUTOLIV din regiunea Moldova, în Onești. Până la finalul anului 2017 fabrica a ajuns la aproximativ 300 de angajaţi.

CULTURĂ ȘI SPORT
✓ În perioada 2016-2018 am susținut atât Stagiunea Muzicală a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, cât și proiectul „Stagiunea Culturală Oneşteană” cu scopul declarat de a creşte calitatea vieţii comunităţii oneştene, printr-o ofertă culturală care să facă posibilă petrecerea unui timp liber de calitate, în condiţii decente, într-un climat destins şi permisiv.
✓ Am initiat in cadrul sedintelor de consiliu local mai multe proiecte de hotărâri prin care s-au alocat sume de bani atât pentru premierea tinerilor cu rezultate foarte bune la învățătură, cât și pentru activități culturale sau sportive.
✓ La împlinirea a 100 de ani de la Marea am realizat mai multe evenimente în cadrul proiectului “Unire și Recunostință – Centenar 2018”.

Vreau să vă mulțumesc pe această cale pentru încrederea pe care mi-ați transmis-o prin votul dumneavoastră. Am promis că voi face tot posibilul pentru a vă reda dorința de a trăi intr-un oraș prosper, curat, de perspectivă, în care să vă regăsiți, alături de familiile dumneavostră, stabilitatea și siguranța, de care cu toții avem nevoie.”