Oneștenii nu sunt mari amatori de gimnastică, deși orașul lor a dat-o pe Nadia Comăneci, una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

Campionatele Naționale de Gimnastică pentru juniori I și II, băieți și fete, au debutat la Onești marți, când s-au desfășurat concursurile pe echipe la categoriile juniori II, nivel 3 și juniori II, nivel 4 – băieți, acestea desfășurându-se la Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”.

Deși este o competiție națională, participante fiind cele mai bune cluburi din țară și, implicit, cei mai buni sportivi la această categorie de vârstă, sala a fost tot timpul goală.

În afară de oficiali (arbitri, antrenori, gimnaști, reprezentanți ai FRG și ai organizatorilor), aproape că nu a fost picior de oneștean simplu care să calce prin Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”.

Fotografiile alăturate sunt grăitoare în acest sens.

Poate mai mulți spectactori se vor strange mâine și poimâine, când vor avea loc antrenamentele de acomodare (joi) și concursurile pe echipe ale fetelor (vineri), Oneștiul având reprezentantele sale în competiție. Este de așteptat ca în sală să fie prezenți măcar părinții și rudele sportivelor.

“Noi suntem buni de gură pe internet, că în rest observ că nu prea ne pasă de nimic. Altădată se umplea sala la o competiție ca asta, acum bate vântul prin sală!”, a comentat un pensionar rătăcit prin sală.

Programul de concurs al Campionatului Național de Gimnastică artistică pe echipe al junioarelor I și II – Onești 2018 (care va avea loc în continuarea Naționalelor rezervate băieților):

Program

Joi, 7 iunie  – antrenamentul de acomodare

Vineri, 8 iunie:

  • 09:35 – 11:15 – concursul pe echipe, seria I, nivel 3;
  • 12:25 – 14:05 – concursul pe echipe, seria II, nivel 3;
  • 15:05 – 16:25 – concursul pe echipe, seria III, nivel 4;
  • 17:25 – 18:45 – concursul pe echipe, seria IV, nivel 5 şi 6.