Nicolae Gnatiuc nu a fost foarte grăbit să-și exercite dreptul la vot. Primarul municipiului Onești a ajuns la urne puțin după ora 12.00, fiind însoțit de soție, de copilul cel mic și de mamă.

dscn0014dscn0007dscn0010Gnatiuc și ceilalți membri ai familiei sale (mai puțin cel mic) au votat la una dintre secțiile amenajate în interiorul Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” (fostul liceu Energetic). Operațiunea nu a durat foarte mult timp. La ieșirea pe poarta unității de învățământ, primarul Oneștiului a afișat o mină veselă.

În altă ordine de idei, la o altă secție de votare, din satul Buciumi, totul a mers ca pe roate. Chiar și când afluxul de oameni creștea, iar secția de votare se aglomera, votanții așteptau liniștiți să le vină rândul, fără să ridice vreo obiecție.

“Am votat, dar nu vă spun cu cine. Nu am cine știe ce așteptări, m-am convins în cei 26 de ani care au trecut de la Revoluție în ce direcție merge țărișoara asta. Nu pot să zic că mi-am pierdut orice speranță, că dacă ar fi fost așa nu aș mai fi venit la vot. Dar nici nu dau pe-afară de optimism. Să vedem ce-o mai fi!”, ne-a declarat un bărbat la ieșirea dintr-una din secțiile de votare din comuna Buciumi.

În satul Răcăuți, foarte mulți alegători care s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale dimineții au fost romii din satul Conți. Surse ale ziarului nostru susțin că mulți dintre cetățenii de etnie romă din satul Conți și-ar fi făcut acte de identitate pe ultima sută de metri, special pentru a putea vota.