Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a participat, ieri, la discuțiile cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la soarta spitalului din Onești, după ce, în prima variantă a masterplanului, se recomanda o tăiere a numărului de paturi.

Până la urmă, nu doar că spitalul din Onești va continua să funcționeze cu același număr de paturi ca și până acum, dar primarul Nicolae Gnatiuc a obținut și o promisiune din partea ministrului Sănătății, care ar urma să sprijine modernizarea unei secții din cadrul Spitalului Municipal “Sf. ierarh Dr. Luca” Onești.

“După cum s-a hotărât la dezbaterea desfășurată la Iași pe 25 februarie, ieri am participat la Bacău la o întâlnire cu doamna Sorina Pintea, Ministrul Sănătății. Susţinuţi de senatorul Dragoş Benea, de directorul Direcției de Sănătate Publică, domnul Alin Năstase şi de directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate,domnul Marius Savin, împreună cu managerul Oana Secară şi directorul economic Gelu Nicolcea am pledat în fața doamnei ministru pentru interesele oneştenilor legate de spitalului din Onești. Mă bucur să vă informez că în urma acestei întâlniri la spitalul nostru nu se va tăia niciun pat, existând doar câteva redistribuiri către secţiile cu adresabilitate mai mare. Mai mult decât atât, propunerile de eficientizare înaintate de conducerea spitalului precum şi activitatea unităţii medicale oneştene până în prezent au fost agreate şi apreciate de doamna Sorina Pintea, obținând promisiunea domniei sale ca în viitorul apropiat Ministerul Sănătății să sprijine modernizarea Serviciului de Sterilizare din Spitalul Municipal Sf Ierarh dr Luca Onești.”, a apreciat edilul-șef al Oneștiului, într-o postare pe Facebook.