Ștefan Șilochi, primarul orașului Târgu Ocna, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2012-2016, întrucât în perioada menționată a fost și proprietar de firmă, semnând mai multe documente ale Ștefan Șilochi Întreprindere Individuală”, scrie ziarulevenimentul.ro.

“Ștefan Șilochi a încălcat astfel dispoziţiile potrivit cărora funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu exercitarea funcţiei de comerciant persoană fizică autorizată”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Primarul orașului Târgu Ocna, Ștefan Șilochi, a spus că nu a fost anunțat despre decizia ANI și că așteaptă să fie înștiințat oficial, mai precizează sursa citată.