Satele Pârgărești și Pârâul Boghii, aparținând comunei Pârgărești, sunt următoarele localități care vor rămâne fără apă curentă, din cauza datoriilor acumulate către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

“Am primit o notificare din partea CRAB prin care am fost înștiințați că începând cu data de marți, 11 octombrie (n.r. – azi) ne va fi sistată furnizarea apei curente. Încă nu s-a întâmplat asta, dar așteptăm să ne fie oprită apa în orice moment”, a declarat pentru UNU PE TROTUȘ primarul comunei Pârgărești, Victoria Iulișcă.

victoria-iuliscaCum s-a ajuns la această situație ne-a explicat tot edilul-șef al comunei Pârgărești. “În iulie se acumulaseră datorii către CRAB de 1,8 miliarde de lei vechi. Am avut o discuție cu dânșii, am obținut o reeșalonare a plăților, iar în trei luni am strâns vreo 330 de milioane (n.r. – de lei vechi). Din păcate, nu am putut respecta termenii stabiliți de dânșii atunci când ne-am înțeles în privința acestei reeșalonări, iar acum vom trage ponoasele. Probabil o să ne mai păsuiască o zi-două, dar nu mai mult”, a mai precizat Victoria Iulișcă.

Dacă la Tg. Trotuș s-a trecut la debranșări, autoritățile din Pârgărești sunt legate de mâini și de picioare atunci când se pune problema să intervină împotriva rău-platnicilor. “Nu facem debranșări, pentru că nu avem cu cine, nu avem nici oameni și nici utilaje. Măcar cei de la Tg. Trotuș au un buldoexcavator pentru treaba asta. Mai e o problemă și cu rețelele, care sunt foarte vechi și așa se înregistrează pierderi foarte mari. Și nici nu se poate interveni, rețelele fiind pe proprietățile oamenilor”.

Potrivit ultimului recensământ al populației, din 2011, satul Pârgărești are 914 locuitori, iar în Pârâul Boghii trăiesc 460 de suflete.

Fiindcă rețeaua de apă a comunei nu a ajuns deocamdată și la ei, locuitorii din Bahna, Nicorești și din Satu Nou au scăpat de un necaz în plus.