Referendumului pentru demiterea primarului orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu a intrat în linie dreaptă, după ce consilierii locali și-au desemnat reprezentantul în Comisia de organizare a referendumului, în persoana liberalului Mihai Rotaru, coleg de partid cu edilul-șef, relatează desteptarea.ro.

În paralel, Gheorghe Baciu (foto dreapta) face tot ce-i stă în putință pentru a împiedica organizarea referendumului de demitere, pentru care au semnat 1.145 de cetățeni ai orașului Slănic Moldova.

“Eu am contestat în Contencios referatul Prefecturii și lista de semnături deoarece nu a fost respectată Legea 215 privind condițiile și motivele pentru care poate fi demis un primar.

Am încredere că la Contencios lucrurile se vor rezolva în sensul că se va dovedi că nu au fost îndeplinite condițiile cumulative. În caz contrar, voi merge până la Curtea Constituțională pentru a solicita dovada că am nesocotit interesele comunității”, a declarat primarul Gheorghe Baciu, pentru sursa citată.

Un grup de investitori din Slănic Moldova a lansat inițiativa organizării unui referendum pentru schimbarea primarului Gheorghe Baciu, în urmă cu circa un an. Aceștia îi reproșează primarului că nu a adus nicio schimbare în bine în orașul lor. De partea cealaltă, Gheorghe Baciu a susținut mereu că înțelege că oamenii din oraș sunt nemulțumiți, dar că primăria nu le poate satisface așteptările cât timp are conturile blocate.

Sursa foto: bacauexpres.ro