Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” organizează joi, 10 mai, 2018, cu începere de la orele 18.00, la Galeria de artă,  lansarea catalogului retrospectiv Două decenii de ex-libris la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” și vernisajul expoziției cu aceeași temă. 

Apariția volumului marchează împlinirea a 20 de ani de existență neîntreruptă a Concursului de ex-libris pe care îl organizează instituția bibliotecară din Onești și cuprinde o selecție a celor mai reprezentative lucrări  participante la competiție în perioada 1998-2017. Prezintă lucrarea dl prof. dr. Aurel Stanciu, membru UAP, președintele juriului la ultimele 15 ediții ale concursului.

La eveniment și-au anunțat prezența toți cei care, de-a lungul anilor, au sprijinit această inițiativă: primarul municipiului Onești, ing. Nicolae Gnatiuc, reprezentanți ai școlilor și liceelor participante la concurs, elevii creatori de ex-libris și îndrumătorii lor. Este așteptat și un public numeros. Lansarea catalogului va fi urmată de un recital extraordinar de pian în interpretarea solistei Silvia Sbârciu.