Dat fiind faptul că foarte mulți oneșteni contestă decizia autorităților locale de a tripla taxa pentru rezervarea 24 de ore/zi a aceluiași loc de parcare timp de un an calendaristic, Primăria Onești a venit cu lămuriri.

Primăria Onești a emis un comunicat de presă în care se menționează faptul că “la baza stabilirii acestei taxe s-a avut în vedere și nivelul taxei de rezervare loc de parcare din alte localități din țară”. (vezi facsimil)

Pentru exemplificare, sunt prezentate și valorile taxei de parcare din alte orașe, cum ar fi Moinești, Bistrița, Bacău, Constanța, Giurgiu și Brașov.

Aflăm astfel că în municipiul Bistrița taxa de parcare se ridică la valoarea de 420 de lei / an, dublu față de cât percep autoritățile oneștene începând din acest an.

În municipiul Moinești, ceva mai mic decât Oneștiul, taxa se plătește la metro pătrat, autoritățile oneștene apreciind că aceasta reprezintă în jur de 225 de lei pe an.

Reamintim faptul că începând din acest an, în urma votului consilierilor locali, s-a stabilit ca taxa de parcare să fie de 200 de lei pe an, față de 60 de lei, cât s-a plătit în 2017.

Sursa foto: onestionline.ro