Autostrada care va lega Moldova de vestul țării, Ungheni – Iași – Bacău – ONEȘTI – Brașov, va fi construită din bani europeni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, stabilind deja cu oficialii BERD condițiile finanțării.

Premierul României, Mihai Tudose, a prezentat care sunt planurile Guvernului în acest an, legate de construcția de autostrăzi, unul dintre cele mai deficitare capitole ale României.

Anul acesta, dacă suntem sănătoşi și la locurile de muncă, începem autostrada de la Ploieşti la Braşov şi capetele de autostradă spre Bucureşti. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a fost la Londra, a vorbit cu BERD, avem deschisă oportunitatea de a lua între 7 şi 10 miliarde euro pentru următoarele transoane: pe de-o parte, de la Ungheni, adică ieşirea spre Chişinău, Ungheni-Iaşi-Bacău-Valea Oituzului-Braşov, apoi de la Suceava către Focşani şi Focşani-Buzău-Ploieşti-Bucureşti şi, tot de la Focşani, legătura din nordul Moldovei până la Tulcea şi Constanţa”, a declarat Tudose, într-o emisiune televizată, potrivit zdbc.ro.

În altă ordine de idei, politicienii din Iași continuă să refuze ideea autostrăzii care va lega Moldova de vestul țării pe traseul propus de Guvern și insistă ca această autostradă să se facă pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș.