Fabrica de automotive Delphi Packard din orașul Moldova Nouă (județul Caraș Severin) se închide din cauza constrângerilor cauzate de forța de muncă limitată disponibilă în regiune, după precizează oficialii companiei într-un comunicat de presă.

698 de persoane care lucrează în prezent în fabrica de automotive din orașul Moldova Nouă vor rămâne fără locuri de muncă de la 1 martie, informează zf.ro.

“În urma întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România”, a anunţat Delphi Packard.

La ONEȘTI, fabrica de automotive Autoliv (care produce volane auto) nu are încă probleme la acest capitol, la finalul anului trecut având peste 400 de angajați, cu peste 100 mai mult decât era prevăzut inițial.