Simona Halep (locul 8 WTA) a câștigat, ieri, primul turneu din 2017, după ce a învins-o în finala Mutua Open Madrid pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (17 WTA), scor 7-5, 6-7 (5), 6-2.

La invitația lui Ion Țiriac, proprietarul turneului de la Madrid, la festivitatea de premiere de după meci a luat parte și Ilie Năstase, deși acesta este anchetat de către ITF (Federația Internațională de Tenis) după incidentele de la meciul de Fed Cup cu Marea Britanie.

Faptul că Ilie Năstase a fost lăsat să intre pe teren alături de Simona Halep l-a contrariat pe președintele WTA, Steve Simon.

“A fost o finală extraordinară. Le felicit pe Simona şi pe Kristina pentru prestaţia lor. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce să căute pe teren azi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor. I-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. El a fost iresponsabil şi este inacceptabil din partea Madrid Open să îi dea un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi trebuie să fie la cele mai înalte standarde de profesionism. Asta nu s-a văzut azi”, a spus Steve Simon într-un comunicat.

Pentru succesul de la Madrid, Simona Halep a primit un cec în valoare de 1.043.680 de euro și 1.000 de puncte WTA, urmând ca de luni, 15 mai, să urce pe locul 4 în clasamentul mondial feminin.