Este vorba despre un contract de finanțare rambursabilă, încheiat de Consiliul Județean Bacău, reprezentat de președintele instituției, Valentin Ivancea, cu Banca Transilvania. Prin achiziționarea acestui nou accelerator de particule putându-se realiza extinderea secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău și dublarea numărului de pacienți tratați.

“Am semnat, astăzi (n.r. – ieri), contractul cu Banca Transilvania, câștigătoarea licitației de finanțare rambursabilă, astfel putem să decontăm acceleratorul de particule pentru extinderea secției Radioterapie de la SJU şi dublarea numărului de pacienți tratați aici.

Am solicitat, în prealabil, sprijinul guvernului pentru achiziționarea echipamentului medical, în condițiile în care executivul şi-a asumat de anul trecut să plătească acceleratorul.

Nu a fost cazul, din păcate.

Guvernul nu a răspuns cererii, dar pacienții nu mai pot sta după indiferența executivului! Astfel, am decis să luăm bani din bancă pentru decontarea acceleratorului, echipamentul urmând să fie livrat în următoarea perioadă.

În plină pandemie și într-o luptă continuă pentru sănătatea cetățenilor, diferența dintre viață și moarte, dintre alinare și suferință nu poate fi subordonată unor rațiuni politicianiste mărunte, concretizate în alocări de fonduri pe criterii discreționare, în funcție de calcule politice meschine.

Viețile oamenilor nu au culoare politică şi nici preț!”, a menționat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea. (foto: facebook.com/Valentin Ivancea)