Președintele Asociației Județene de Fotbal, Cristian Sava, a anunțat, ieri, cum se va finaliza campionatul județean, care a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus imediat după startul returului. Cel mai probabil, FC Viitorul Curița și Dinamo Bacău vor disputa un meci de baraj, câștigătoarea urmând să participe la barajul de promovare, care anul acesta se va desfășura sub forma unui miniturneu în trei echipe, pe teren neutru.

“Județul Bacău va trebui să-și desemneze campioana Ligii a 4-a pentru actualul sezon competițional. Pentru asta va trebuie să se dispute cel puțin un joc de baraj între campioanele de acum din cele două serii, respectiv Dinamo Bacău și Viitorul Curița. Poate că va fi timp de o ”dublă”, ori poate chiar de disputarea în totalitate a play-off-ului. Rămâne de văzut, în funcție de cum vor evolua lucrurile în perioada următoare.

Cert e că până la finalul lunii iulie va trebui să avem o campioană, echipă care va participa, în premieră, la un un miniturneu în trei, pe teren neutru, pentru desemnarea echipei promovate în Liga a 3-a.
Acest posibil miniturneu ar putea avea loc în jurul datei de 5 august”, a precizat președintele AJF.

Campioanei județului Bacăul la barajului pentru promovarea în Liga a 3-a pare să i se fi oferit o șansă în plus cu acest miniturneu în trei, dat fiind că adversarul pe care ar fi trebuit să-l întâlnească inițial (campioana județului Vaslui) părea a fi aproape imposibil de depășit.

Șansele campioanei județului Bacău de a ajunge în Liga a 3-a sunt mai mari acum pentru că există posibilitatea ca și echipa care termină pe locul 2 miniturneul de baraj să promoveze în eșalonul superior. (foto: arhivă)