Peste 2.000 de persoane vârstnice vulnerabile din Onești vor beneficia de ajutor din partea autorității publice locale, care a pregătit pentru aceștia pachete cu alimente (ulei, făină, zahăr, mălai, orez, paste făinoase, pastă de tomate, etc).

“Pentru a proteja persoanele vulnerabile din Oneşti în această perioadă dificilă, am adoptat mai multe măsuri prin care venim în sprijinul lor.

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2020, am aprobat “acordarea beneficiilor de asistenţă socială, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, în regim de urgenţă, persoanelor în vârstă de peste 65 ani din municipiul Oneşti, identificate pe baza listelor primite de la Casa de Pensii Judeţeană Bacău, al căror venit se situează până la nivelul pensiei minime, în valoare de 1200 lei”.

În acest sens Direcţia Generală de Asistenţă Socială Oneşti a identificat persoanele peste 65 de ani al căror venit se situează până la nivelul pensiei minime, pe baza situaţiei comunicate de Casa Judeţeană de Pensii Bacău şi va începe zilele acestea împărţirea a peste 2000 de pachete cu alimente de bază.

Mulţumesc angajaţilor DGAS pentru activităţile din această perioadă, datorită lor persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, precum și persoanele vulnerabile care au solicitat sprijin la nr de tel 0755.615.910 au fost ajutate prin achiziționarea de medicamente sau produse de bază pentru viața de zi cu zi.

Mulţumesc de asemenea tuturor persoanelor în vârstă care au înţeles să respecte recomandările autorităţilor, contribuind astfel la limitarea răspândirii COVID-19”, menționează primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook. (sursa foto: facebook.com/PrimarOnesti)