Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a ajuns, în cursul zilei de ieri, într-o vizită scurtă la fabrica de confecții de lângă Onești – TrotușTex – despre care s-a scris că ar avea capacitatea să producă echipamente de protecție împotriva COVID-19, informează zdbc.ro.

„O surpriză foarte plăcută a fost identificarea unui producător de combinezoane de protecție pentru personalul medical, cei care se află în linia întâi a bătăliei împotriva coronavirusului.

Am rămas impresionat de standardele înalte de calitate și, în cel mai scurt timp, se vor face demersurile legale necesare pentru ca o parte însemnată din producție să rămână la noi în județ.”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu, conform sursei citate.

Conducerea Trotuștex a dezmințit faptul că în momentul de față produce echipamente de protecție împotriva COVID-19: „Dezmințim informațiile apărute în presă că producem în România combinezoane de protecție COVID 19. Avem toată tehnologia necesară și intenționăm să producem cât de curând, în măsura în care vom găsi țesătura specifică acestui produs.” (foto: zdbc.ro)

Articolul integral AICI