Prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a avut astăzi o discuție cu toți primarii, în sistem videoconferință, pe tema ritmului autorecenzării. Bogdănel le-a cerut edililor să se mobilizeze pentru a crește ritmul autorecenzării.

„Am cerut imperativ primarilor – în videconferința organizată astăzi împreună cu conducerea Direcției Județene de Statistică – să se mobilizeze pentru a creşte ritmul autorecenzărilor şi a avea, astfel, un procent satisfăcător de populație autorecenzată la nivelul județului Bacău până la 27 mai – termenul limită fixat de Comisia Națională pentru Recensământul Populației pentru această etapă a Recensământului 2022.

Creşterea numărului de autorecenzări simplifică munca recenzorilor care vor descinde pe teren în perioada 31 mai – 17 iulie, pentru culegerea datelor în format fizic doar acolo unde completarea lor electronică nu s-a realizat. În județul Bacău s-au autorecenzat, până în prezent, peste 221.000 de persoane, însă găsesc această cifră nesatisfăcătoare, mai ales că accesul la internet sau la mijloacele tehnice necesare completării electronice a formularelor nu mai reprezintă de mult un impediment”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

Pentru a vă autorecenza, accesați linkul:

https://autorecenzare.insse.ro/

(foto: facebook.com/LucianBogdanel)