Pompierii militari salvatori din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului au reșit să aducă lumina speranței, în Ajunul Crăciunului, în casele unor familii cu posibilități limitate din localitățile Bălănești, Boghești, Dănceni și Podu Turcului.

Militarii au dorit să aducă măcar un zâmbet pe fețele celor mici și un strop de speranță într-un viitor mai bun în inimile celor mari.

Totodată, două familii din comuna Poduri, sat Valea Șoșii, au fost vizitate de Moş Crăciun prin intermediul pompierilor militari.

Gestul făcut de salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, Gărzii de Intervenţie Comăneşti și Punctul de lucru Brusturoasa nu este singular, ei desfăşurând astfel de activităţi şi în anii trecuţi, când, au înlesnit venirea lui Moş Crăciun în căminele unor familii cu posibilităţi materiale reduse.

În acest an, de cadourile oferite de pompieri se bucură opt copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani.

“Prin ajutorul pe care îl acordăm în astfel de cazuri dorim să redăm lumina din ochii celor mai puţin binecuvântaţi de soartă, să îi facem să nu se simtă abandonaţi, dar şi să fim un exemplu pentru comunitate. Pentru că în noi stă puterea de a schimba ceva şi de a-i ajuta pe cei de lângă noi mai puţin norocoşi”, au declarat pompierii.

Salvatorii au fost însoțiți și de reprezentanți ai Consiliului Local Poduri care i-au ajutat pe militari să identifice familiile cu posibilități modeste de întreținere. (sursa: comunicat ISU Bacău)