La data de 14.05.2022, în intervalul orar 16.00 – 00.00, polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău și Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău au acţionat pe raza comunelor Secuieni, Plopana, Odobești și Lipova.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, asigurarea unui climat corespunzător de siguranță civică, prevenirea și combaterea faptelor de violență, verificarea respectării de către agenții economici a prevederilor legislației specifice domeniului de activitate pe linie de sisteme de securitate, verificarea angajatorilor în vederea identificării și combaterii muncii fără forme legale, precum și respectarea legislației specifice Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma activităților desfășurate de către cei 13 lucrători, 9 societăți comerciale au fost verificate și au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.100 lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)