În baza planului de acţiune întocmit la nivelul Poliţiei municipiului Oneşti, polițiștii oneșteni au acţionat pe raza comunei Oituz în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Cu prilejul acţiunii s-a împiedicat constituirea a două cete formate fiecare din circa 20 aşa-zişi urători, persoane care intenţionau să se deplaseze pe DN 11 cu făclii aprinse, tobe şi trompete, împiedicând astfel desfăşurarea în condiţii normale a traficului rutier şi tulburand astfel ordinea si linistea publica prin zgomote si larme.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, în cauză, a fost întocmit dosar penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Au fost conduse la sediul subunităţii de poliţie un număr de 10 persoane, organizatori şi membri ai cetelor, fiind confiscate 6 litri motorină şi 30 de făclii care urmau a fi aprinse.

De asemenea, au fost efectuate verificări şi la societăţile comerciale care deţin punctele de lucru din proximitate, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8 500 lei pentru încălcări ale Legii 61/1991 rep şi OUG 28/1999, fiind ridicată în vederea confiscării şi suma de 400 lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)