La data de 20 iulie a.c., polițiştii din staţiunea Târgu  Ocna, alături de polițiști ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar și ai Serviciului Rutier Bacău au desfășurat o activitate preventivă la Centrul Educativ Târgu Ocna.

Au fost dezbătute aspecte precum prevenirea și combaterea violenței, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea infracționalității în spațiile de detenție.

Cei peste 100 de minori și tineri aflați în Centrul Educativ Târgu Ocna au primit de la polițiști răspunsuri privind repercursiunile recidivei și a săvârșirii de infracțiuni în spațiile privative de libertate dar și măsuri de autoprotecție.

Totodată au fost subliniate și aspecte privind respectul față de sine și ceilalți, respectarea legilor țării, onoarea și demnitatea, toate împreună ajutând tinerii să-și construiască o viață frumoasă alături de familiile lor.

O altă temă dezbătută a fost prevenirea traficului și consumului de droguri, reprezentantul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, subliniind pe lângă informaţii legislative, aspecte privind efectele consumului de droguri în plan fizic și psihic, cât și despre dependență.

În timpul desfășurării activității, Centrul Educativ a primit vizita unei delegații din Republica Moldova. Reprezentanții Administrației Penitenciarelor din această țară au considerat ca pozitivă desfășurarea unei astfel de activități cât și posibilitatea de preluare ca un model de bună practică.

Colaborarea între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău și Centrul Educativ este o tradiție în contextul în care ambele instituții au ca obiectiv prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău