UPDATE – 19.18: Cică la petrecere nu ar fi participat niciun reprezentant al Consiliului Județean Bacău. Iar politicienii de pe plan local care au luat loc la masă și-ar fi plătit din propriul buzunar mâncarea și băutura pe care le-au consumat. S-o fi făcut chetă, cumva?

ȘTIREA INIȚIALĂ

Inaugurarea noului Compartiment de Primiri Urgențe (CPU) din Onești a fost urmată de o masă “cu de toate”. Cum era și firesc, de altfel, mai ales că unii dintre invitații care au luat parte la eveniment erau veniți de pe drumuri, și pe deasupra speech-ul ținut cu această ocazie i-a vlăguit și mai tare.

Chiolhanul s-a ținut la pensiunea “First Class”, din afara orașului. S-a mâncat, s-a băut și s-a vorbit zgomotos departe de ochii presei, care își încheiase misiunea în curtea spitalului. Nici măcar jurnaliștii veniți de la “centru” nu au reușit să-și câștige locul la “masa bogaților”, deși i-au făcut un marcaj destul de strâns fostului lor coleg de breaslă, consilierul județean Cristi Aioanei. Cineva de “sus” a rămas de neînduplecat.

Nu cunoaștem ce meniu le-a fost servit stimabililor, dar se presupune că dacă nu li s-au oferit renumitele fructe de mare, apanajul celor cu stare, măcar de-o ceafă de porc cu legume gratinate tot au avut parte. Hai că s-au mai scos c-o masă! Din bani publici, dar ăsta este un detaliu care prea puțin contează.

Vă reamintim, CPU Onești ar urma să fie deschis de mâine. Cel puțin asta au afirmat oficialitățile prezente la inaugurarea unității.