Comoditatea, ignoranța și faptul că nu știu ce presupune efectiv acest proces sunt motivele pentru care foarte puțini oneșteni colectează deșeurile selectiv, cum cer normele europene de mediu.

Dar colectarea selectivă a deșeurilor este deja un nivel mult prea înalt pentru unii oneșteni.

Zilele trecute, o canapea veche și alte obiecte de mobilier mai mărunte au fost fotografiate cum zăceau abandonate chiar în poarta Catedralei “Pogorârea Sfântului Duh”, de pe strada Culturii din Onești.

Sigur, ele n-au ajuns acolo din cer, ci au fost aruncate de un “gospodar” de prin partea locului, om de mare caracter, cu un profund spirit civic, îndeobște iubitor de frumos și fin estetician, artist desăvârșit al neamului, mereu în căutarea absolutului.

Se pare însă că omul ar fi fost totuși influențat în neghiobia sa. Ar fi fost influențat de unii angajați ai DPP, dintre cei care obișnuiesc să nu-și ducă sarcinile de serviciu până la capăt. Cel puțin asta reiese din comentariul autorului fotografiilor care însoțesc acest articol.

“În fața blocului Culturii 7. Ultima poză (n.r. – poza mică) e din 29 iulie, celelalte 2 din 27 august… dați zoom să vedeți ce se aruncă acolo… Cândva era iarbă ca pe restul câmpului… de când DPP adună aici resturi de vegetație și uită să le ridice cu lunile, a devenit ce vedem… Zilele din an când e curat aici le numeri pe degetele unei mâini…” notează autorul fotografiilor, care au ajuns și pe Facebook.

Sursa foto: facebook.com/Ionuț Strugaru