2 arme, alice, cartuşe şi proiectile ridicate de polițiști, în urma a 4 percheziții domiciliare . Este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiștii băcăuani pe raza comunei Coţofăneşti, pentru combaterea traficului săvârşit cu arme de foc.

La data de 30 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, au desfășurat o acţiune pe raza comunei Coţofăneşti, în cadrul căreia au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe linia nerespectării regimului armelor și muniției.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat de la domiciliul unui bărbat de 53 de ani, o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, 69 de cartuşe, 24 de tuburi cu capsă percutată, 16 proiectile, 100 de grame de alice şi 20 de grame pulbere. De la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 7 cartuşe, o ţeavă metalică, un pat din lemn, aproximativ 600 de grame de alice, precum şi alte piese specifice unui dispozitiv artizanal.

De asemenea, la locuinţa unui bărbat de 51 de ani, poliţiştii au identificat un pistol neletal modificat artizanal și o arbaletă. Faţă de bărbatul de 49 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor şi braconaj cinegetic. (sursa: IPJ Bacău; foto mare: arhivă)