Podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești către Bacău, respectiv Tg. Ocna se prezintă într-o stare avansată de degradare iar riscul ca partea pietonală să se prăbușească este cât se poate de real, aceasta fiind de altfel împrejmuită de autorități, special pentru a restricționa circulația persoanelor.

adresa-minister-transporturiCu toate acestea, Ministerul Transporturilor nu se grăbește să aloce sumele de bani necesare reabilitării podului. Răspunzând unei sesizări făcute de primarul municipiului Onești, secretarul de stat al ministerului de resort, Marcel Ioan Boloș, susține că “vă informăm că vom întreprinde toate demersurile necesare în vederea solicitării de fonduri, la elaborarea bugetului pe anul 2017 și pentru categoria de drumuri și poduri din care face parte podul peste râul Trotuș. Astfel, în funcție de limita sumelor care vor fi alocate de la bugetul de stat, prin Legea bugetului de stat pe anului 2017, pentru această categorie de lucrări, vom putea iniția activitățile necesare reabilitării podului respectiv”.

Podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău este parte a DN 11 fiind trafic zilnic de mii de vehicule, ceea ce explică cererea Primăriei Onești ca podul să fie preluat în administrarea CNADNR, în vederea reabilitării.

Fiind vorba despre o lucrare de reabilitare mai complexă, costurile acesteia depășesc cu mult posibilitățile financiare ale Primăriei Onești.