UPDATE – 16.15: Pompierii băcăuani au făcut bilanțul pagubelor: https://unupetrotus.ro/bilantul-pagubelor-produse-in-judetul-bacau-din-cauza-ploilor/

UPDATE – 15.46: ISUJ Bacău desfășoară o misiune de transport apă îmbuteliată din comuna Sascut pentru distribuirea acesteia către populația afectată de inundații, din comuna Plopana.

UPDATE – 10.51: Nu mai sunt gospodării fără curent electric. La ora 9.30 s-a reluat alimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectați, după remedierea avariilor, informează distribuitorul de energie electrică.

UPDATE – 09.05: Conform informării distribuitorului de energie electrică Delgaz Grid, din această dimineață, la nivelul județului Bacău sunt 6 localități afectate parțial – 1.661 de consumatori nealimentați, o linie electrică afectată parțial, 14 posturi de transformare nealimentate. O echipă a distribuitorului de energie electrică efectuează manevre pentru identificare, izolare defecțiuni și realimentare consumatori.

Mai multe curți și gospodării au fost inundate ca urmare a ploilor căzute în cursul zilei de sâmbătă, 13 mai, iar drumul DN 2F Bacău – Vaslui a fost acoperit cu aluviuni între localitățile Străminoasa și Plopana.

Potrivit informărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău, mai multe curți și gospodării au fost inundate după ploile din ultimele 24 de ore. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 8 curți, dintre care trei în localitatea Roșiori, patru în localitatea Odobești și una în Plopana.

Peste 3.000 de gospodării din 9 localități (Tescani, Botoșeni, Florești, Scorțeni, Enăchești, Strugari, Cetățuia, Berești Tazlău, Prisaca) au rămas fără curent electric mai multe ore, până ce lucrătorii Delgaz Grid au remediat avariile.

Drumul DN 2F Bacău – Vaslui a fost acoperit cu aluviuni între localitățile Străminoasa și Plopana la km 38+200 metri, pentru degajarea părții carosabile intervenindu-se cu un utilaj de la Drumuri Naționale.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău (CJSU), împreună cu prim-adjunctul inspectorului-șef al ISUJ Bacău s-au aflat pe teren, în comuna Plopana. Totodată, pe teren pe Valea Trotușului s-a aflat și inspectorul-șef al ISUJ Bacău.

Pagubele produse de inundații urmează a fi evaluate.

Sursa foto: facebook/dascalasu.vladut