Joi, 27.02 a.c. în jurul orei 16.30, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe o stradă din municipiului Bacău, au observat un grup de 3 femei, de etnie romă, ce aveau un mers îngreunat datorită faptului că acestea transportau mai multe bunuri sub îmbrăcăminte (fuste).

În momentul în care jandarmii au interceptat femeile, le-au solicitat să se legitimeze și să declare ce transportă sub articolele vestimentare, acestea au devenit agitate și au manifestat un comportament suspect, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea percheziției corporale.

În urma controlului corporal și a examinării articolelor vestimentare, jandarmii au constatat că acestea aveau improvizat sub fuste un buzunar secret de dimensiunile unui sac, în care se aflau mai multe bunuri de ingrijire corporală.

Fiind întrebate de proveniența bunurilor, una dintre persoane a declarat verbal că acestea au fost sustrase de pe raftul unui magazin de tip supermarket cu scopul de a le folosi pentru igiena personală.

Pe numele persoanelor în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală privind săvârșirea unei fapte susceptibile a fi infracțiune de furt, care au fost predate polițistilor din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Bacău în vederea continuării cercetărilor. (sursa: IJJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)