SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) a preluat provizoriul serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al orașului în decembrie 2016, iar de atunci s-au înregistrat constant pierderi importante, cu toate eforturile depuse pentru limitarea acestora.

Chiar dacă s-a încercat pe diferite căi reducerea pierderilor, faptul că rețeaua de apă și canalizare a orașului este degradată aproape complet, fiind veche de peste 50 de ani, nu a permis decât intervenții minore. Astfel, de la 130.000 de euro – sumă care a fost raportată ca pierdere pe luna ianuarie, s-a ajuns în prezent la pierderi de 100-110.000 de euro/lună, o scădere nesemificativă, bugetul DPP având în continuare serios de suferit ca urmare a preluării serviciului de apă al orașului.

Datele nu sunt oficiale, dar la un calcul simplu se poate observa că în cele doar pentru luni de când administrează sistemul public de apă și canalizare al Oneștiului, pierderile înregistrate de SC DPP SA se apropie de jumătate de milion de euro.

Nu se cunoaște în momentul de față cum ar putea fi acoperită această “gaură” de circa 500.000 de euro de la DPP.

Din păcate, nu s-a reușit delegarea serviciului de apă într-un timp foarte scurt, cum ar fi fost indicat. Ne-a încurcat faptul că mai multe UAT-uri nu nea-u vrut în ADIB (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău), iar noi a trebuit să găsim alte soluții. Acum s-au finalizat discuțiile cu RAJA Constanța și sperăm ca delegarea serviciului de apă să se facă cât mai repede”, ne-a declarat un oficial de la SC DPP SA.