Agenda culturală a Municipiului Onești se îmbogăţeşte în această perioadă cu spectacolul ,,Miss Daisy şi şoferul ei”, piesă de teatru ce va avea loc la Cinema Capitol, luni, 8 mai 2017, de la orele 19.00.

“Miss Daisy și șoferul ei” trebuie vizionat pentru calitatea textului și pentru cei doi actori, Maia Morgenstern și Mircea Rusu, creatori ai unor personaje de compoziție greu de uitat. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, iar scenografia de Ștefania Cenean. Piesa cunoscutului dramaturg american Alfred Uhry, distinsă cu premiul Pulitzer pentru dramaturgie, ,,Miss Daisy și șoferul ei” spune povestea a două personaje structural diferite, dintr-o Americă în care modernitatea şi spiritul liberal se înfruntă cu rasismul.

«Dincolo de o poveste poetică şi comică despre prietenie şi toleranţă – spune regizorul Claudiu Goga – ”Miss Daisy și șoferul ei”este pe de-o parte un eseu (pe alocuri crud) despre ceea ce Tolstoi numea „marea surpriză a vieţii“ – bătrâneţea, iar pe de altă parte o meditaţie asupra călătoriei noastre prin viaţă, o călătorie dificilă şi imprevizibilă până la capăt pentru că, nu-i aşa?,viaţa e cea care nu are limite, nu moartea.»

Premiera actuală, “Miss Daisy şi şoferul ei”, este o nouă provocare de a admira capacităţii lor creatoare ale unor actori preţuiţi de marele public.

”Este pentru prima dată când Maia Morgenstern va juca la Onești.Succesul acestei stagiuni teatrale se datorează faptului ca încercăm să oferim publicului oneștean, în fiecare lună, spectacole de calitate cu actori consacrați”, a declarat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale Radu Rosetti.

Sursa: comunicat de presă Biblioteca Municipală Radu Rosetti