O fabrică nouă, în care vor lucra cel puțin 100 de oneșteni, se va deschide oficial săptămâna viitoare în Onești, la ieșirea din oraș spre București, în urma unei investiții de 8 milioane de euro realizată de grupul francez Smart Wood, unul dintre liderii mondiali în producția și vânzarea bețișoarelor pentru înghețată și cafea.

Fabrica de la Onești este a doua unitate de producție a grupului francez Smart Wood în România, după cea de la Timișoara, deschisă în 2007 și în cadrul căreia lucrează 200 de angajați.

„Acum montăm echipamentele, o să avem deschiderea oficială a fabricii pe 24 septembrie. Noua fabrică va avea şapte linii de prelucrare şi patru pentru produsul finit şi împachetare. Anul acesta vrem să deschidem prima linie de prelucrare“, a declarat Florin Brăzdău, director general al Smart Wood România, pentru zf.ro.

La inaugurarea fabricii de pe Calea Adjudului 157 va fi prezent inclusive președintele Grupului Smart Wood, domnul Frederic Debacker.

Grupul Smart Wood are o continuitate de peste 91 ani în industria de profil, fiind o firmă de familie cu tradiție în țara de origine, Franța. Amprenta globală a Smart Wood Group înseamnă 6 unități de producție în Franța, USA, Germania, Republica Cehă, Turcia și România (Timișoara), centre de distribuție în Australia și Mexic, centre de Cercetare și Dezvoltare (R&D) în Franța, Cehia și România, având peste 750 de angajați la nivel global.

În 2018, vânzările Smart Wood Group au fost de 60 de milioane de euro, cu o cotă mondială de piață de aproximativ 30%. În 2019, vânzările vor atinge 80 de milioane de euro, iar pentru anul 2021 este previzionat să se atingă pragul de 100 milioane de euro.