La data de 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti împreună cu jandarmi ai Detaşamentului nr. 3 Jandarmerie Oneşti au depistat un bărbat de 46 ani care conducea o utilitară ce avea asigurarea obligatorie auto expirată, şi care transporta peste 4.000 kg de legume.

Cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii şi jandarmii au depistat, pe strada Calea Adjudului, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară care transporta legume.

Din verificări s-a stabilit că în vehicul se afla cantitatea de 4.247 kg de legume (ardei capia, fasole păstăi, castraveţi ş.a.), ambalate în cutii şi saci, pentru a fi comercializate. Conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă a produselor, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei, iar legumele în cauză, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, cu ocazia controlului efectuat, conducătorul auto avea asigurarea obligatorie auto expirată, acesta fiind sancţionat contravenţional conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)