În primele zile ale minivacanței de 1 decembrie, polițiștii băcăuani au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 200 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de persoane, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

În ultimele 4 zile, poliţiştii au intervenit la peste 140 de evenimente sesizate și au depistat în flagrant 12 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii din județul Bacău au aplicat 769 de sancţiuni, în valoare de 317 595 lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 600 de sancţiuni contravenţionale, 195 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 44 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 19 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău