Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a luat măsuri suplimentare în perioada trecerii dintre ani, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 31 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020, poliţiştii au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice, în zonele cu aflux mare de persoane, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Poliţiştii au intervenit la 136 de evenimente, dintre care 126 sesizate prin SNUAU 112.

În urma acțiunilor desfășurate, 4 persoane au fost depistate în flagrant delict. De asemenea, poliţiştii au aplicat 129 de sancţiuni, în valoare de 63.770 de lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 12.700 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale, 16 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut 16 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii sunt prezenți și astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)