Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, sâmbătă, 4 ianuarie, o atenționare meteorologică valabilă în intervalul 4 ianuarie, ora 18.00 – 6 ianuarie, ora 06.00, fenomenele vizate fiind ninsori moderate cantitativ, iar la altitudini de peste 1.700 de metri intensificări puternice ale vântului și viscol.

“La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada”, se arată în mesajul ANM.

În județul Bacău, ca de altfel în toată Moldova, vor fi intensificări ale vântului și ninsori, în intervalul duminică, 5 ianuarie, ora 09.00 – luni, 6 ianuarie, ora 06.00.

“În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată”, mai menționează specialiștii ANM.