La data de 08 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, un echipaj de poliţie din cadrul Poliției municipiului Bacău, au oprit în trafic pe strada Calea Bârladului din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Răchitoasa, care transporta, contra cost, patru persoane pe ruta comuna Răchitoasa – mun. Bacău, fără a deţine documente legale pentru a executa serviciul de transport public de persoane.

Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, dispunându-se totodată, măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare si a placuţelor cu numărul de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind aplicată sancţiune contravenţionaţă în valoare de 2900 lei, dispunându-se măsură complementară de reţinere a permisului de conducere.

Atenție! Deplasarea cu mașina de ocazie implică riscuri majore. Nu aveți garanția că șoferul nu este sub influența alcoolului sau a altor substanțe și nici că nu se va abate de la traseul stabilit. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)