Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA Borzești, cel mai mare angajator din Onești, a declarat, într-un interviu acordat publicatiei ziaruldevalcea.ro, că, după fuziunea cu Oltchim, noua companie rezultată a urcat pe primul loc în topul exportatorilor cu capital românesc.

“Noua companie ce a rezultat din fuziunea celor două mari platforme chimice ale țării, Chimcomplex și Oltchim, a urcat pe primul loc în topul exportatorilor cu capital românesc. Acest fapt se datorează atât unificării celor două volume pe export cât și producțiilor record înregistrate în acest prim trimestru al anului 2019. De asemenea, suntem al treilea mare consumator de energie din țară”, a spus Vuza, în cadrul interviului amintit.

Vuza a anunțat și care sunt planurile după ce Chimcomplex a achizționat pachetul majoritar de acțiuni al Oltchim: “Vom lansa un program prin care vom atrage cercetătorii din chimie atât din țară cât și pe românii plecați afară, la cele trei centre de cercetări: București, Vâlcea și Viena. Aici vom aplica învățăturile din experiența Polonei!
Vom lansa un nou model de management numit “o companie și două sisteme” ce presupune deschidere de colaborări cu firmele mici de tip Start Up-uri în chimie și invităm, și pe această cale, tinerii antreprenori români talentați ce nu au resurse, dar au idei, să îndrăznească să ni se alăture! Îndrăzniți! Numai așa România se va schimba în mai bine! Și se va schimba! Exemplul meu va este dedicat iar dacă vi se va părea greu vă reamintesc ce a scris Mahatma Ghandi: “La început te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi vor lupta împotriva ta și apoi inevitabil vei câștiga!” (…) Lumea nu este a celor ce pot, ci a celor ce vor cu adevărat! Așadar îndrăzniți! Veniți la cea mai mare provocare a vieții voastre! Împreună vom face ca cifra de afaceri să atingă 1 miliard de euro mai devreme de 2021!
De asemenea, vom lansa prima fabrică de trigenerare din Europa, la Vâlcea! Va fi un proiect spectaculos ce se va finaliza în mai puțin de 12 luni!”

Interviul integral AICI