În perioada 22-23 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică şi  ai Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău au acționat pe raza judeţului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerţului cu produse agroalimentare și a prestărilor de servicii către populaţie în locaţiile cu destinaţie de cazare și alimentaţie publică.

Cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate la 21 de operatori economici, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.900 de lei, dintre care 13 conform Legii 12/1990  privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite şi restul la alte acte normative.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 87 de kg de carne.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite.

Exemplu:

Cu ocazia controalelor efectuate de către poliţiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău împreună cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Bacău la doi operatori economici din municipiul Bacău, s-a procedat la sancționarea contravenţională a acestora cu amenzi în valoare de 2400 lei, conform HG 984/2005 și totodată, confiscarea cantității de 87 kg de carne (porc, pasare și preparate din acestea), întrucât nu era depozitată și etichetată corespunzător.

Marfa respectivă a fost indisponibilizată urmând a fi distrusă de către o unitate specializată în acest sens.  (sursa: IPJ Bacău)