La data de 03 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi poliţişti criminalişti au efectuat, pe raza municipiului Bacău, 4 percheziții domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2015-2017, doi bărbaţi, cu activităţi de control a patru societăţi comerciale, ar fi efectuat relaţii comerciale prin comercializarea de deşeuri feroase şi neferoase şi ar fi omis să înregistreze în contabilitate veniturile realizate în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prejudiciul fiind estimat la 400.000 de lei. Totodată, poliţiştii au stabilit că reprezentantul uneia dintre societăţile comerciale ar fi declarat fictiv sediul social al societăţii într-o comună băcăuană.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat mijloace materiale de probă, suma de 150.000 de lei, 260 de euro şi aproximativ 1,5 kg de metal de culoare galbenă, susceptibil a fi aur. Două persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Cei doi bănuiţi au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore. Aceştia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)