Gheorghe Moroșan, bărbatul de 68 de ani care a comis dubla crimă de la Onești, are mai multe antecedente penale, de la furt și condus sub influența băuturilor alcoolice la vătămare corporală gravă. În hotărârea judecătorească prin care s-a dispus condamnarea lui pentru această faptă din urmă scrie că Moroșan l-a lovit cu furca pe un sătean din localitatea Bogdănești, unde familia agresorului avea o casă, relatează libertatea.ro.

Gheorghe Moroșan a fost pus sub acuzare pentru vătămare corporală gravă, după ce a desfigurat un sătean din localitatea natală, cu care, potrivit anchetatorilor, se afla într-un conflict mai vechi. Se întâmpla pe 11 octombrie 2001. Victima a avut nevoie de 15-16 zile de îngrijiri medicale în urma bătăii primite, potrivit datelor reținute în hotărârea judecătorească.

Gheorghe Moroșan venise cu mașina de la Onești la gospodăria pe care familia o deținea în satul Bogdănești. A parcat mașina lângă un podeț, iar după ce a coborât, a dat nas în nas cu vecinul care așeza cocenii cu o furcă.

Anchetatorii nu au reușit să stabilească de la ce a pornit conflictul. Cert este că, în urma unui schimb de replici, Moroșan a smuls furca din mâna consăteanului, apoi l-a lovit cu capul în plină figură, trântindu-l în șanțul din apropiere și lovindu-l în continuare cu furca.

Mai mulți martori au intervenit pentru a salva victima. Unul dintre ei a urcat bărbatul rănit în mașina lui Moroșan și l-a transportat la spitalul din Onești. Potrivit expertizei medico-legale, victima a suferit plăgi, contuzii, echimoze, iar trei dinți i-au fost smulși în urma loviturilor.

În fața instanței, Moroșan a invocat legitima apărare, susținând că ar fi apucat coarnele furcii cu mâna, pentru a nu fi lovit, moment în care celălalt bărbat s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut cu fața de podeț.

Apărarea sa nu a fost acceptată de instanță, nefiind susținută de probe. Moroșan a fost obligat să achite daune civile victimei în cuantum de 2.335 de lei.