În cursul zilei de marți, polițiștii băcăuani au efectuat 4 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului. 9 persoane au fost aduse pentru audieri la sediul poliţiei, din care 3 au fost reținute.

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Bacău au efectuat, pe raza municipiului, 4 percheziții domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de furturi din locuințe şi tâlhărie. Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 28 august a.c., trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani, din Bacău, ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 60 de ani, din localitate şi ar fi deposedat-o prin violenţă de bijuteriile pe care le avea asupra sa. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de lei, a fost recuperat de poliţişti 75 %.

Totodată, poliţiştii au stabilit că cei trei tineri ar fi pătruns în locuința unei femei din Bacău, de unde ar fi sustras diverse bunuri, respectiv aparatură electronică, prejudiciul în valoare de 4.700 de lei fiind recuperat circa 60%.

În urma perchezițiilor şi investigaţiilor efectuate, polițiștii au stabilit că doi dintre tineri, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din Bacău de unde ar fi sustras ceasuri, parfumuri, băuturi alcoolice şi bijuterii, prejudiciul fiind de 20.000 de lei.

9 persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Cei trei tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore. Aceştia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acțiune au participat luptători din cadrul I.P.J.Bacău. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Bacău. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)