Patru persoane adulte, două dintre ele soț și soție, s-au simțit foarte rău la scurt timp după ce au mâncat la un restaurant apreciat din orașul-stațiune Târgu Ocna. Toate cele patru persoane au fost transportate de urgență la spitalul din Onești, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută. În momentul în care au solicitat ajutorul medicilor, la numărul unic de urgență 112, cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 28 de ani, toate din Iași, acuzau dureri abdominale, greață, vărsături și diaree.

Acestea le-au spus medicilor că starea de rău general s-a instalat la scurt timp după ce au mâncat tochitură de porc la un restaurant din Târgu Ocna, de unde au și fost de altfel preluate de către ambulanțele SAJ, fiind transportate la Compartimentul Primiri-Urgențe (CPU) din cadrul spitalului din Onești.

În momentul în care au ajuns la spitalul din Onești, niciuna dintre cele patru persoane nu mai prezenta vărsături, astfel că medicii nu au mai putut preleva probe din lichidul de vărsătură, pentru stabilirea diagnosticului de toxiinfecție alimentară.

Totuși, pentru mai multă siguranță, turiștii au rămas o noapte internați în spital, sub supravegherea medicilor, fiind perfuzați.

Potrivit medicilor, cele patru persoane ar fi suferit o indigestie mai severă. (foto: arhivă)